preview modu: Finish Defense Force

6. prosince 2008 v 19:23 | pařan |  Rubrika týkající se operace flashpoint
Je tu další preview jedné z nejrozsáhlejší modifikace do ofp a tou je zřejmě první modifikace ofp, FDF mod. FDF mod jak je již z názvu poznat se orientuje především na finskou armádu. Mod jako takový mění obrovskou hromadu věcí a je to "skutečný mód", nikoli pouze sbírka addonů. Přináší totiž toto:
- nové zvuky, včetně namluvení finských vojáků finštinou
- několik nových ostrovů a to i zimních (dvě předělávky Maldenu)
- hromadu jednotek finské a ruské armády a to jak v letním, tak zimním
provedení, k tomu samozřejmě spoustu techniky+ jednotky teroristických rebelů v speciálním packu
- kampaň
- několik misí
- jednotky z druhé světové války a to v několika provedeních podle roku a ročního období
- několik originálních věcí a zbraní, jako je např. sekera

Toto byl výčet, který platí na kompletní verzi modifikace, se všemi packy a upgrady.

Tato modifikace byla zřejmě první z modifikací, které vůbec do ofp vyšli. Verzí bylo několik a k "základnímu" modu vyšli i packy pouštních a Fia jednotek a také jednotky z druhé světové války.
Mod nebyl dílem jednoho člověka, ale celého velkého týmu lidí, kteří dodnes pokračují v činnosti, k naší smůle už bohužel v Armed Assaultu.

Modifikace přepracovává všechny zvuky a prostředí ofp. Ale určitě doporučuju opravenou češtinu, protože mod je ve finštině a česká verze je přímo žalostná.
K samotným jednotkám. Ty jsou zpracovány celkem detailně a ve velkém množstvím specializací, jako například sissi jednotky, nebo Jeager, ale také naleznete policejní jednotky a to i jednotky těžkooděnců, kteří zasahují např. při demonstracích. Na ruské straně nenaleznete nic speciálně nového, alespoň u pěchoty. V technice je toho také hromadu, např. naleznete různé zbraňové instalace na Uazu, anebo pobřežní opevnění zasazené do země. A taky je zde bezpilotní letadlo UAV, který je na obou stranách. Docela srandovní je, že rusové i finové používají spoustu techniky společné. Ale naštěstí se najdou i odlišné tanky, jako např. tank Leopard 2 anebo orbněný transportér Sissu.


Kampaň v modifikace je pouze jedna, což je trochu škoda vzhledem k tomu, jak obrovské možnosti mod má. V kampani hrajete za finské mírové síly nogova force a vašimi nepřáteli jsou teroristé. Naštěstí je v angličtině. Misí modifikace obsahuje okolo 18 normálních a 6 z druhé světové války.

Pack jednotek z druhé světové války je také rozsáhlý a obsahuje jednotky hned z několika období. Prvně přidává předválečné jednotky, potom první finskou válku a následně druhou finskou válku. Tady je zase škoda, že pack není plně využit v nějaké kampani a finskými válkami se zabývá pouze těch 6 misí. Ale jinak je mod plný zajímavých věcí jako jsou např. lyže. Ano, v modu jsou lyže a další věci. Taky můžete na tanky házet molotovovy koktejly, které potom hezky vybouchnou a vytvoří několik velkých plamenů.

Když to schrnu, tak FDF je jeden z nejrozsáhlejší z módů, které kdy do opf vyšli, ale zaujme spíše finy. Je to jako náš ačsr nebo čsla mód. Pro nás jsou důležité, protože hrajeme za naše vojáky, ale pro zbytek světa to nejspíš tak zajímavé nebude a to samé platí i pro FDF. Člověk si to rád zahraje, ale potom se stejně vrátí k "národním" módům

Modifikaci si můžete stáhnout na oficiální stránce modifikace

+Rozsáhlost, nové zvuky, namluvená finština
-jen jedna kampaň, velká náročnost
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 WalterCZ WalterCZ | 6. prosince 2008 v 19:29 | Reagovat

Nio. Vypadá to zajímavě. Jdu stahovat.

2 pařan pařan | E-mail | Web | 7. prosince 2008 v 8:06 | Reagovat

Zajímavé to je. A to na obrázích je skutečně absolutní minimum. Mohl jsem toho vyprintscreenovat daleko víc, ale nechtěl jsem se zdržovat, protože jinak bych preview nestihnul napsat.

3 pařan pařan | E-mail | Web | 7. prosince 2008 v 8:06 | Reagovat

Mimochodem, příště vás čeká Čsla 2.20

4 Rsa Viper Rsa Viper | 7. prosince 2008 v 11:39 | Reagovat

pařan: Pěkné - FDF jsem dřív mněl, ale po formátu jsem se ho už nehodlal nainstalovat. Ale jak říkáš pro každého je lepší hrát za "národní" jednotky

5 Petrroll Petrroll | 7. prosince 2008 v 11:51 | Reagovat

Jo mód je pěknej jen tomu rozumět, a teď trochu mimo mísu nevíte jestli v té soutěži od gasti bude povolen editor upgrade? Docela by se mi hodil protože odkrývá ruskou svini G. Gubu, na kterého budou zbouření velitelé ruských spetz natz páchat atentát.

6 Hammer Hammer | 7. prosince 2008 v 13:00 | Reagovat

K FDF WWII kdysi vyšla nějaká kampaň myslím že se jmenovala Talvisota zimní válka a ke stažení je někde na ofp.gamepark.info

7 Hammer Hammer | 7. prosince 2008 v 13:03 | Reagovat

A ta opravená čeština do FDF je ke stažení tady http://gsmod.wz.cz/index.php?sekce=_download_addons

8 Petrroll Petrroll | 7. prosince 2008 v 13:06 | Reagovat

A kde se dá stáhnout základní čeština?

9 WalterCZ WalterCZ | 7. prosince 2008 v 13:50 | Reagovat

Petrroll

To nevim, ale ty nemáš OFP česky??? Já měl za to, že je to spolu s anglinou základní jazyk hry.

10 pařan pařan | E-mail | Web | 7. prosince 2008 v 13:52 | Reagovat

Díky Hammere, na tu češtinu jsem zapomněl.

Mod jako takový je v češtině, ale je to příšerné a nedá se na to koukat, ale na tom odkazu od Hammera je čeština opravena.

11 TonyHawk TonyHawk | Web | 7. prosince 2008 v 15:35 | Reagovat

Ja som hral verziu 1,3, ktorej inštalačka zaberala 464 MB... to sme s bráchom sťahovali vo dne v noci (v tom čase ešte Modemom - max. 6 kb/s). Kampaň sa mi dosť páčila... bola dosť náročná, ale zaujímavá... bohužiaľ sa nám ju celú nepodarilo prejsť... páčila sa mi misia s američanmi, kde ste mali nájsť teroristický tábor a zlikvidovať.

Páčila sa mi hudba z anims Nogovy... to spieval nejaký Fín... (cca :))

12 Wulfgar Wulfgar | 7. prosince 2008 v 16:28 | Reagovat

Mód mám a můžu ho doporučit.I když mám raději AČSR.

Pařane,recenze na 1*

                  =

13 Wulfgar Wulfgar | 7. prosince 2008 v 16:28 | Reagovat

To má být 2x podtržené:-)

14 Petrroll Petrroll | 7. prosince 2008 v 21:01 | Reagovat

jj OFP čeký mám ale psal si opravená češitna tak jsem chtěl vědět link na tu co je opravovaná

PS: už to chápu

15 Wulfgar Wulfgar | 9. prosince 2008 v 6:17 | Reagovat

Pařane,hrál jsi někdy Napoleonic wars nebo Covil war mód?

16 Wulfgar Wulfgar | 9. prosince 2008 v 6:17 | Reagovat

Oprava:Civil war

17 Hummy Hummy | 9. prosince 2008 v 7:08 | Reagovat

Wulfgar

nevím jak pařan, ale já jo a je to dost prdel

18 pařan pařan | E-mail | 9. prosince 2008 v 7:19 | Reagovat

Hrál jsem oba dva.

19 WalterCZ WalterCZ | E-mail | 9. prosince 2008 v 11:55 | Reagovat

Ty jsem nehrál, ale včera jsem si stáhnul LEGO WAR.

Hodnotim ho takto:

Když máte v krvy 50% alkoholu, tak je to zábavné.

Ne fakt. Nápad vtipnej, ale provedení dost chudý.

20 pařan pařan | E-mail | Web | 9. prosince 2008 v 14:59 | Reagovat

I to mám a plánoval jsem u všech těhle modu preview.

21 Petr Tlach Petr Tlach | 9. prosince 2008 v 15:56 | Reagovat

FDF je vlastně matka všech modů, z FDF vychází ČSLA, první verze ČSLA tomu i odpovídají té podobě a jsou i shodné některé modely, co si dobře pamatuji, tak pro FDF mod někde v polovině roku 2003 dělal Edge partyzány, které následně po vstupu do ČSLA dělal i pro ČSLA...

Myslím si, že FDF Mod udělal velký kus práce, ale je škoda, že krachnul, teď pro ArmA se něco rozjelo zase, tak jsem zvědavý. Celkově po nainstalování má FDF asi necech 1,5 GB.

22 Wulfgar Wulfgar | 9. prosince 2008 v 16:01 | Reagovat

Lego war?Tak to je parádní mód,ten mám rád!A ty napíšeš recenzi o CW a NW?Tak to mě těší.

23 Hammer Hammer | 11. prosince 2008 v 19:25 | Reagovat

FDF má ještě k tomu výbornej sountrack z velké části od finské metalové skupiny Airut a je, pokud vím, zapakovanej v jednom z addonů.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama