ofp týdeník č.7 +speciální příloha preview ECP

25. ledna 2009 v 10:53 | pařan |  Ofp týdeník

Zase uběhl týden a máme tady nový ofp týdeník. Dneska bude hodně chudý, protože na ofp scéně se v podstatě nic nového neděje. Ale aby nebyl ofp týdeník krtáký, je v něm dnes speciální příloha v podobě preview modifikace, konkrétně ECP.

Ale nejprve k addonům. STGN vydal addon M4A1 SOPMOD v 0.5. STGN dělá na zbraních M4 a určitě ještě něco dalšího vydá, takže o něm určitě ještě uslyšíme. Další člověk, který nekašle na ofp.

Miki45, tvůrce happy patche mi psal, že se pokusí udělat do 14 dnů demo, sice neví jestli to stihne, ale pokusí se.

A nyní speciální příloha.


Jako další modifikaci jsem zvolil ECP, neboli Enhanced configuration project. Tohle není modifikace v právém slova smyslu. Nepřidává totiž žádné nové jednotky, mise ani kampaně. Ale tahle modifikace upravuje celý flashpoint k lepšímu. Jako první zřejmě uvidíte nová intra v menu, nejsou změněny všechny, ale některá ano. Dále pokud spustíte jakoukoli misi zjistíte, že v ECP jsou upraveny všechny možné zvuky, efekty atd. Granáty třeba vybuchují na zemi a udělají hezký výbuch, v tanku se mluví ve vysílačkách, když jste u kostela, slyšíte zpívat chorál, v letadle nebo vrtulníku na vás křičí automat pull up, pokud jdete k zemi moc rychle a tak bych mohl pokračovat dále. Taky třeba v misi battlefield když jsem šel po poli plném mrtvol byly všue slyšet mouchy.
Když zničíte tank, tak to udělá hezký kráter a to nemluvím o efektu výbuchu. Také na zemi zůstávají vystřílené nábojnice.

Dalšími zajímavostmi jsou teřba hořící posádka, která vyskočí z tanku a ještě půl minuty běhá kolem a křičí. Vojáci se také vzdávají.


Celkem můžete změnit hromadu věcí.
ECP upravuje ofp mnohem k lepšímu a ofp vypadá mnohem reálněji. Na něčem podobném zřejmě pracuje Miki45, ale tamk budou navíc nové zbraně atd.
A to je jedna "nevýhoda" ECP. Svým způsobem nepřidává nic nového, ale zase to by měl ECP velkou velikost.A taky nefungují v české verzi citáty a v editoru jsou některé funkce jako czech a podobně. Jeho jediná vada na kráse.

Modifikaci ve verzi 1.085 stáhnete tady jsou tam také i další screeny

+Skvělé nové věci
-žádné nové jednotky, není česká lokalizace (některé věci se nezobrazují, citáty a některé nápisy v editoru)


Dnešní ofp týdeník je dost krátký, ale bohužel se prostě na ofp scéně nic neděje. Ani ohledně GaW modu a Acacyna není nic nového. Ani žádné jiné mody, ale já věřím, že zase něco velkého vyjde.

Jinak, všiml jsem si, že moc lidí nehlasovalo v soutěži. Já vím, je to asi způsobeno mojí vinou, jak jsem zkazil první hlasování, ale pozor, hlasování bude ve středu ukončeno, tak abyste to stihli.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jirka Jirka | E-mail | 25. ledna 2009 v 11:49 | Reagovat

Pařan: a nezasekává to moc OFP a jde to na platinovou edici?

2 Walter Walter | E-mail | Web | 25. ledna 2009 v 12:01 | Reagovat

njn. Ty nedostatky u tohodle modu jsou docela veliký. Neche se mi stahova takovej balík jen kůli pár efektům (jasně, je jich tam spousta, ale stejně si většiny ani nevšimnu).

3 TonyHawk TonyHawk | Web | 25. ledna 2009 v 12:10 | Reagovat

Je to vynikajúci mód... jediná chyba pre mňa je to s tým "czech"...

Waltre, moh bys uploadovať skutočnú verzi SIGMY?? tá verzia k donwloadu je tá špatná, pretože tam začínaš ako pilot....

4 pařan pařan | E-mail | Web | 25. ledna 2009 v 12:43 | Reagovat

to Walter: A to právě není pravda, co říkáš. Těch efektů si 100 % všomneš. Podívej se na 3 screen, tam je všechno, co si můžeš nastavit. A je to jeden addon. ne balík addonů a krom toho 150 MB není zas tak moc, to FFUR má teda daleko víc a je i náročnější.

To Jirka:Pokud máš alepsoň středně silný komp, tak ti to v pohodě půjde. I na platinovce.

5 Rsa Viper Rsa Viper | 25. ledna 2009 v 12:51 | Reagovat

TonyHawk: Jak jsem již psal pařanovi na ICQ, tak to Czech se dělá kvůli tomu, že používaj Stringtable z demoverze ofp, takže jdi do @ECP - složka bin a smázni ten stringtable a bude to fungovat

6 Jirka Jirka | E-mail | 25. ledna 2009 v 13:08 | Reagovat

Pařan: a upravuje to i vodu?

7 snowojta snowojta | 25. ledna 2009 v 13:49 | Reagovat

vodu ne,ale napřiklad fontany na BIS ostrovech sou funkcni tj teče tam voda  a v noci sou podsvícený stejne jako kostely..

a nedostatky? žadny nedostatky tam nejsou a neni to zabugovaný,to czech mi nevadí ptz vim kde co je...a že tam nejsou novy jednotky? ja mam stejne nejradsi orig. OFP btw když das třeba dva vojaky k sobe u ohniste v noci jako hlidku tak když je pozoruješ tak s spolu začnou třeba kecat a začnou hejbat rukama atd..podle mě je TODLE nejlepsi mod do OFP..

8 snowojta snowojta | 25. ledna 2009 v 13:51 | Reagovat

jestli chceš upravenou vodu tak si stahni dxdll pro odlesky nebo owp water pro pruhlednou vodu-vidis az na dno..tušim ře je tam 5 verzi(čirá,bahnitá,atd..)

9 pařan pařan | E-mail | Web | 25. ledna 2009 v 13:59 | Reagovat

To jo, AI je o hodně lepší.

10 Hammer Hammer | 25. ledna 2009 v 14:25 | Reagovat

Rozhodně si u tohohle módu člověk užije jakoukoli misi

11 Jirka Jirka | E-mail | 25. ledna 2009 v 16:35 | Reagovat

snowojta:

a nevíš kde to jde stáhnout ta voda?

vždycky jsem měl takový divný.

12 Rsa Viper Rsa Viper | 25. ledna 2009 v 16:46 | Reagovat

Jirka: http://operationflashpoint.filefront.com/file/Transparent_Water;41257

13 Jirka Jirka | E-mail | 25. ledna 2009 v 17:58 | Reagovat

pařan :

výbornej mod ale někdy se mi stane když zlikviduju tank tak se mi občas neobjeví ten nový kráter, hlavně se mi líbí ty hlášky v tanku je to potom takový reálný.

Rsa Viper: pěkná voda hned ji du vyzkoušet.

14 Jirka Jirka | E-mail | 25. ledna 2009 v 18:43 | Reagovat

Rsa Viper: voda odskoušena a je dobrá ale má taky nějaké chyby např při výstřelu do vody se s vodou nic nestane, ale jinak díky.

15 snowojta snowojta | 25. ledna 2009 v 19:27 | Reagovat

me se stalo že kdyz sme zacinal v letadle tak sem vodu neviděl :D

btw ten krater je nahodně

16 Jirka Jirka | E-mail | 25. ledna 2009 v 21:28 | Reagovat

Aha, a myslíte že FFUR mod je hodně náročný?

Pařan a chystáš se vydat preview na FFUR?

17 pařan pařan | E-mail | Web | 25. ledna 2009 v 21:30 | Reagovat

No, FFUR mi jde hodně sekaně a nikdy jsem ho tak naplno nehrál.

18 Rsa Viper Rsa Viper | 26. ledna 2009 v 9:17 | Reagovat

Jirka: No FFUR spíš jenom dodělává OFP a vymačkává z enginu to co zvládne. Engine je už starý a nezvládá nový HW

19 miki45 miki45 | 26. ledna 2009 v 12:04 | Reagovat

jenom chci dodat že pochybuju že někdy bude patch scriptingem na úrovni ECP.

20 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 13:12 | Reagovat

pařan: na ofpforum.ic.cz si psal že mas 4jadro :D jak se ti teda muže sekat ffur? :D

btw rewiev na ffur,jestli chceš dělat prewiev na všechny packy tak to bude tak na 4 články

21 Jirka Jirka | E-mail | 26. ledna 2009 v 13:12 | Reagovat

má nějaký vliv na hru když odstraním STRINGTABLE?

22 Hammer Hammer | 26. ledna 2009 v 13:26 | Reagovat

Jirka: zkus to a uvidíš (ale doporučil bych ti udělat si zálohu nebo nemazat stringtable jen ho někam přesunout)

23 Rsa Viper Rsa Viper | 26. ledna 2009 v 14:19 | Reagovat

V módech to klidně smaž, ale ve hře ne :)

------------------

V časopisu SCORE bude/je OFP Platinová edice + modifikace ČSLA 2 update 2 :D

24 pařan pařan | E-mail | Web | 26. ledna 2009 v 16:20 | Reagovat

Máme dva kompy, jeden je v mém pokoji a ten 4 jádro není. Ten druhý,ten má táta do práce a na ten se dostanu jednou do měsíce.

25 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 16:23 | Reagovat

na OFP mi stejne staci 1x 1.6 a ramka 512

btq no bez string. to bude zajmavy no :D

26 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 16:24 | Reagovat

zkus smazat celou složku BIN ;)

taje tam vcelku zbytečná,je to jen kosmetická uprava..

27 Wulfgar Wulfgar | E-mail | Web | 26. ledna 2009 v 17:00 | Reagovat

No to určitě! Já bych to nemazal! Jsou tam nezbytné soubory config.

28 Rsa Viper Rsa Viper | 26. ledna 2009 v 17:05 | Reagovat

Já to ale myslel tak, že pokud máte mód a není od čechů, tak ten stringtable v módu klidně smažte protože je vám na nic - smazáním složky Bin docílíš akorát toho že ti to při spuštění hodí chybu a dá ti to nashle

29 Jirka Jirka | E-mail | 26. ledna 2009 v 17:08 | Reagovat

Tak dobře

30 Jirka Jirka | E-mail | 26. ledna 2009 v 17:25 | Reagovat

Nevíte nějaký mod nebo něco čím by všechny jednotky plavali? tím nemyslím nějaké ninja jednotky.

31 Rsa Viper Rsa Viper | 26. ledna 2009 v 17:43 | Reagovat

Jedině v FFURku a tam je to převzaté od addonu Ninji, takže značně buglé pokud nemáte samopal tak se bugnete ve vodě :D

32 spitfire spitfire | 26. ledna 2009 v 18:07 | Reagovat

Hele lidi nemá někdo addon vrtulníku MI-24 vyšší kvality, ale aby na něm nebyly rudé hvězdy ?

33 spitfire spitfire | 26. ledna 2009 v 18:08 | Reagovat

přesněji řečeno: vůbec žádné "národní" značení

34 Hammer Hammer | 26. ledna 2009 v 18:26 | Reagovat

Spitfire: hledat, hledat a ještě jednou hledat!

35 Jirka Jirka | E-mail | 26. ledna 2009 v 18:26 | Reagovat

spitfire:jedině by jsi to musel asi přemalovat.

Rsa Viper:Tjn

36 Hammer Hammer | 26. ledna 2009 v 18:32 | Reagovat

k tomu SCORE: vychází 29.1.2009 kromě Platinové edice OFP tam budou i plné hry:City Life Deluxe, Shadowgrounds, Star Assault a to vše jen za 200,-Kč no nekup to! (sorry za reklamu.)

37 Hammer Hammer | 26. ledna 2009 v 18:38 | Reagovat

spitfire: ale pokud vím tak většina zkušených addonmakerů dává takovýhle hvězdy vlajky atp. na vozidlech jako samostatný textury takže by to možná slo nahradit průhlednou texturou ale to je zásah do addonu který je bez svolení autora nepřípustný...

38 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 18:56 | Reagovat

hamer: ja si platinovku koupil v kauflandu +sem si "vypučil" 3 orig. CD klíče :D :D

39 Hammer Hammer | 26. ledna 2009 v 19:11 | Reagovat

Snowojta: Já mám sice taky platinovku ale záloha se vždycky hodí zvlášť když jde o něco takovýho

40 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 19:23 | Reagovat

zaloha čeho? mam DVD a to mi stačí

41 Rsa Viper Rsa Viper | 26. ledna 2009 v 19:30 | Reagovat

Že bych naučil ségru hrát OFP ? :D

42 Jirka Jirka | E-mail | 26. ledna 2009 v 19:39 | Reagovat

Hammer:

můžeš měnit textury ale jen pro svoje účely myslím, nemůžeš je dávat na internet za svoje samozřejmě

Rsa Viper:

a kolik je ji let?

43 Hammer Hammer | 26. ledna 2009 v 20:00 | Reagovat

Snowojta: a když se ti DVD zničí co budeš dělat?

44 TonyHawk TonyHawk | Web | 26. ledna 2009 v 20:13 | Reagovat

Jedna vec... čím je tá platinovka iná, než ofp, čo mám ja??

45 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 20:41 | Reagovat

DVD se mi nezničí..je jina tim že mas pohromadě OFP+RES

46 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 21:13 | Reagovat

jirka: jeho segru nezbalíš,je jí 59.. :D

47 Hammer Hammer | 26. ledna 2009 v 21:23 | Reagovat

TonyHawk: platinovka=verze 1.96 (odhaduju že ji máš taky)

48 pařan pařan | E-mail | Web | 26. ledna 2009 v 21:43 | Reagovat

Jo, teoreticky by tam měl být i Red Hammer, ale já ho v platinovce neměl.

49 snowojta snowojta | 26. ledna 2009 v 22:26 | Reagovat

ja taky ne a ani me to nesere

50 Hammer Hammer | 27. ledna 2009 v 6:44 | Reagovat

Red Hammer je sice napsanej na obalu ale ten je zkopčenej z english verze kampaň red hammer nebyla ani přeložena do čeština (nepočítám-li neoficiální překlad od Petra Tlacha navíc u Red Hammer je jen jeden addon RHvoice.pbo nebo tak nějak...

51 Rsa Viper Rsa Viper | 27. ledna 2009 v 8:20 | Reagovat

Se segrou jsme dřív pařil CSko, ale nic moc :D

52 snowojta snowojta | 27. ledna 2009 v 15:08 | Reagovat

tě dávala co

hamer: no ta kampaň prej neni zas tak dobrá aby stála za to zapnou singleplayer

53 Petrroll Petrroll | 27. ledna 2009 v 16:12 | Reagovat

Kampaň byla něco jako CWC ale za Rusy a pak si  se stejně přidal k partíkům, mise byly náročný, dlouhý, nudný, prostě na prd (vyvozeno ze všech českých recenzí) Navíc tato kampaň byla od Codemasters, na od BIS

54 Rsa Viper Rsa Viper | 27. ledna 2009 v 16:18 | Reagovat

snowjta: no právě že vůbec :D

55 snowojta snowojta | 27. ledna 2009 v 17:33 | Reagovat

kampaňe sou celkově naprd :D :D

56 Hammer Hammer | 27. ledna 2009 v 18:32 | Reagovat

Snowojta: hráls ruskou kampaň Street nebo její pokračování Bloody Street? je to něco dělaný podobným způsobem jako tvoje mise x-ray

57 snowojta snowojta | 27. ledna 2009 v 19:00 | Reagovat

no tak sem  ní :D

58 Walter Walter | E-mail | Web | 27. ledna 2009 v 20:18 | Reagovat

Pařane si se tak těšil na fotky mích modelů. Tak konečně je můžeš vidělt na mém blogu.

59 Hammer Hammer | 28. ledna 2009 v 5:10 | Reagovat

Snowjta: sice jsou ke stažení na svých domovských stránkách ale většina odkazů na addony je tam už nefunkční. Tak tady je máš obě i s addonama a pro přehlednost jsou spáknutý jako mód http://www.edisk.cz/stahni/24223/Street___Bloody_Street.rar_19.52MB.html

60 snowojta snowojta | 28. ledna 2009 v 10:59 | Reagovat

dik doufam že těch addonů tam moc není ;D

61 Hammer Hammer | 28. ledna 2009 v 17:11 | Reagovat

Snowjta: Snad jsou u toho všechny

62 snowojta snowojta | 28. ledna 2009 v 19:11 | Reagovat

hamer: WOOOOOOOT :O ???

ta mise "sex.noe.pbo" krutě zasekaná je ta kampaň? jako animačka dobrá ale nak tam furt nabihaj ty otravný typci..

ve složce campaign nic enni a ve složce mission bylo jen toto :(

63 TonyHawk TonyHawk | Web | 28. ledna 2009 v 19:36 | Reagovat

Presne tak...

64 Rsa Viper Rsa Viper | 28. ledna 2009 v 21:05 | Reagovat

To sex je zkratka pro super elastický xylofon ?

65 Hammer Hammer | 29. ledna 2009 v 6:31 | Reagovat

Sakra asi jsem se trošku sekl při balení po víkendu ti to uploadnu znovu

66 Bubák Bubák | 30. ledna 2009 v 13:40 | Reagovat

Dobrý den. Mám pro Vás několik dotazů.

Nevíte jak přinutit v EPC vojáka vzát se?

Nevíte jak pokračuje Acacyn na Svém modu? Bylo by možné ho poprosit aby vydal co zatím má a další stroje přidával v nějakých dalších vydáních? Blíží se mi totiž termín, kdy budu muset vyměnit počítač za nový abych si mohl zahrát Mafii2 a OFP2. Možná tam dostanu Windows Vista a na něm se mi současné OFP nepodařilo rozběhnout. Nevíte zda je to vůbec možné?

Děkuji.

67 pařan pařan | E-mail | Web | 30. ledna 2009 v 13:46 | Reagovat

V ECP nevím, jak vojáka přinutit vzdát.

Co se GaW modu týče zklamu vás. Mod je podle všeho už hotový, ale dodělává film Alien vs Clone II a mod chce vydat až po dodělání filmu. Takže bohužel.

68 Rsa Viper Rsa Viper | 31. ledna 2009 v 8:06 | Reagovat

Bubák: AI se musí "bát", aby se vzdalo - chvíli mi to trvalo, ale vzadlo se :)

Jinak OFP2 není nástupce OFP, ale je jím ARMA2, která už vypadá že by mohla být pravý nástupce viz: http://www.arma2.com/americka-namoni-pechota_cz.html = Nové video (Zvuk A10 je nezapomenutelný)

69 Petrroll Petrroll | 31. ledna 2009 v 10:55 | Reagovat

JJ A10 ten zvuk je nářez, ale třeba zvuk blackhawku to je jako v OFP, prostě humus, ale ta A10 to zlepšuje za celou hru.

70 junior bridesmaids dresses junior bridesmaids dresses | E-mail | Web | 2. května 2013 v 9:08 | Reagovat

A. The baby, because he's a little Bigger!
http://www.untildress.net/prom-dresses.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama